Izdelava internetne strani

Večina strank bo pričakovala, da bodo lahko našle vaše podjetje na internetu. Ne glede na to, ali svoje izdelke prodajate preko spleta ali preprosto želite posredovati nekaj informacij o svojem podjetju in vaših kontaktnih podatkih, je internetno mesto skoraj nujno.

Pri izdelavi internet strani je treba najprej definirati namen internetne strani, določiti ciljno publiko (potencialne obiskovalce), izdelati vsebino in nato vse to grafično in programsko sestaviti, da nastane skupek strani, ki so funkcionalno povezane med seboj ter se nahajajo na istem internetnem mestu, pod isto domeno. Če želite ustvariti internetno mesto, morate slediti 4 osnovnim korakom.

1. Registrirajte svoje ime domene

Ime vaše domene mora odražati vaše izdelke ali storitve, tako da bodo vaše stranke zlahka našle vaše podjetje prek iskalnika. Vaše stranke lahko pričakujejo tudi, da bo ime vaše domene podobno imenu vašega podjetja. Vaše ime domene bo uporabljeno tudi za vaš e-poštni naslov. Čeprav lahko uporabljate brezplačen e -poštni naslov, na primer hotmail, je pošiljanje e -poštnih sporočil s poslovnega naslova videti bolj profesionalno.

Če želite registrirati svoje ime domene, morate poiskati akreditiranega registrarja in plačati pristojbino. Akreditirani registrarji so organizacije, ki jih auDA, avstralski skrbnik domenskih imen, pooblašča za zagotavljanje storitev ljudem, ki želijo registrirati novo ime domene, obnoviti obstoječe ime domene ali spremeniti zapis svojega imena domene.

Ne pozabite spremljati, kdaj bo treba obnoviti ime vaše domene, da ne poteče. Če bi ime vaše domene poteklo, bi lahko vaše podjetje ostalo ranljivo za kibernetske kriminalce.

2. Pripravite svojo vsebino

Pomislite, kaj želite, da lahko vaše stranke počnejo prek vašega internetnega mesta. Tako boste lažje ugotovili, katere razdelke ali strani želite vključiti. Razmislite, katere informacije ali transakcije bodo želele vaše stranke, in poskrbite, da bo internetno mesto strukturirano tako, da jim bo olajšalo iskanje in opravljanje stvari, ki jih potrebujejo.

Tako, kot bi za oblikovanje svojega internetnega mesta morda najeli strokovnjaka, bi lahko razmislili tudi o najemu strokovnjaka za pisanje in strukturiranje vaše vsebine. Internetno mesto, ki je dobro zasnovano in ga stranke lahko uporabljajo, bo vašemu podjetju pomagalo izstopati. Ustrezna vsebina in slike bodo strankam pomagale razumeti vaše izdelke in storitve ter se bodo počutile prijetno pri nakupu pri vašem podjetju.

3. Poiščite podjetje za internetno gostovanje

Če želite dobiti ime svoje domene na internetu, boste morali poiskati podjetje za spletno gostovanje. Večina večjih ponudnikov internetnih storitev ponuja storitve spletnega gostovanja. Lahko vam posredujejo tudi več e -poštnih naslovov. Mesečne pristojbine za spletno gostovanje se razlikujejo glede na velikost vašega internetnega mesta in število obiskov.

4. Ustvarite svojo internetno stran

Zgradite lahko svoje internetno mesto ali pa vam ga izdela profesionalni spletni razvijalec. Internetna mesta je treba posodabljati, zato načrtujte stalno vzdrževanje. Za izdelavo lastnega internetnega mesta lahko uporabite paket za objavljanje internetnih mest. Ti so podobni urejevalnikom besedil, imajo pa tudi vgrajene funkcije za pretvorbo besedila in slik v spletno vsebino in pošiljanje na vašo internetno stran.

Internetno mesto boste morali oblikovati tako, da ga bo mogoče enostavno uporabljati na pametnih telefonih in drugih mobilnih napravah. Optimizacija vašega internetnega mesta za mobilno uporabo pomeni, da lahko vse večje število ljudi, ki uporabljajo telefone in tablične računalnike za dostop do interneta, uporablja vaše internetno mesto, tudi ko so zunaj.

Izdelava internetne strani

WordPress

“WordPress je tovarna, ki izdeluje internetne strani”; je temeljna analogija, namenjena pojasnitvi funkcij WordPressa, torej lahko shranjuje vsebino in uporabniku omogoča ustvarjanje in objavljanje internetnih strani, ki ne zahteva ničesar razen domene in storitve gostovanja.

WordPress je odprtokodni sistem za upravljanje vsebin. Funkcije vključujejo arhitekturo vtičnikov in sistem predlog, ki se v WordPressu imenujejo teme. Je ena izmed najbolj priljubljenih sistemskih rešitev za upravljanje vsebin.

Joomla

Joomla je brezplačen in odprtokodni sistem za upravljanje vsebin (CMS) in objavljanje spletnih vsebin na internetnih mestih. Napisana je v jeziku PHP, uporablja objektno usmerjene tehnike programiranja in vzorce oblikovanja programske opreme ter podatke shranjuje v bazo podatkov MySql.

Vključuje funkcije, kot so predpomnjenje strani, viri RSS, spletni dnevniki, iskanje in podpora za internacionalizacijo jezikov. Zgrajen je na ogrodju spletnih aplikacij model-pogled-krmilnik, ki ga je mogoče uporabljati neodvisno od CMS.

V mnogih primerih pa se ljudje bolj nagibajo k WordPress-u, ker je to preprosta platforma za uporabo, še posebej, če ste na začetku internetnega razvoja. Vendar pa lahko WordPress veliko ponudi, če imate izkušnje z gradnjo internetnih mest. Popolnoma ga je mogoče prilagoditi, njegovi vtičniki in tematski sistemi, pa vam omogočajo, da ustvarite skoraj katero koli vrsto internetnega mesta, ki ga želite.

domov